Erfgoeddag Thuis in Tielrode

Erfgoeddag, Thuis in Tielrode - Zondag 21 april

Erfgoeddag website

Wandeling voor + 12-jarigen
Tijdens deze interactieve wandeling krijgen de deelnemers een inkijk in het waarom Tielrodenaren zich in hun dorp thuis voelen. We laten daarbij ook de mensen zelf aan het woord. We ontdekken waarom een thuis zo veel meer is dan een woonplaats. Maar nog belangrijker: we laten tijdens deze dorpswandeling zien, horen, voelen en ruiken dat dit thuisgevoel in de loop van de tijd mee geëvolueerd is. Andere tijden, andere mensen, andere thuis? Of toch niet?

Na deze gezellige gesprekswandeling zal men beseffen dat er veel meer dan één "tijd van toen" was. Sinds de industriële revolutie is er namelijk één constante: alles verandert continu. De samenstelling van de gezinnen, de rolmodellen, de samenlevingsvormen, de maatschappij, de gezagsdragers, de tewerkstelling, de huisvesting, het verenigingsleven, de technologie, de welvaart,…

Ontdek meer hierover tijdens deze wandeling.

Erfgoeddag2 website

Kabouterwandeling voor - 12-jarigen
Op deze kabouterwandeling komen de kinderen op een speelse manier veel te weten over het leven van hun mama's en papa's, oma's en opa's, en zelfs van hun over- en betovergrootouders. Ze zullen ervaren dat de kindertijd van de grote en oudere mensen, helemaal anders liep dan wat kinderen vandaag beleven. Op een creatieve en ludieke manier proeven ze van tal van aspecten van het gezinsleven van vroegere tijden. Het is niet zeker of ze zich beter of minder goed zullen voelen in een thuis van toen of een thuis waarin ze nu leven. Maar wat wel zeker is, dat ze op de Erfgoeddag leuke en leerrijke dingen doen en dat er ondertussen goed op hun ouders wordt gepast.

Plaats van afspraak: ingang provinciaal domein Roomacker, Hofstraat Tielrode van 14 uur tot 16 uur.
Dit zijn gratis en deugddoende activiteiten.