Natuuruitstappen

In het jaar 2000 werd er voor de eerste maal een natuur uitstap georganiseerd door Ons Streven. Deze uitstap leide ons naar de prachtige natuur van de Hoge Venen.Een flinke wandeling van ± 20km bracht ons bij de mooiste plekjes in dit landschap en dit alles onder leiding van een ervaren gids 

In 2001 werd het een fiets- wandeltocht. We reden met de fiets naar Daknam waar ons een gids opwachtte om ons dan mee te nemen voor een wandeling door de Daknamse meersen.

De formule fietsen en wandelen, sprak ons wel aan daarom fietsten we in 2002 naar Buggenhout waar we een wandeling maakte door het Buggenhoutse bos.

In 2003 kozen we voor Vlassenbroek. Weerom een prachtige wandeling geleid en voorzien van deskundige uitleg door François Van Den Broeck.

In 2004 staken we de grens over en brachten we natuur en cultuur samen. Een gecombineerde uitstap met in de voormiddag een natuurwandeling in de inlagen van Noord Beveland (Zeeland) en in de namiddag een geleid bezoek aan Zierikzee werd weerom een geslaagde dag.