Zwerfvuilactie 8 maart 2015

 

 

Zondagmiddag 8 maart trokken leden van de milieuwerkgroep Ons Streven en de vrienden van Amma laarzen en werkhandschoenen aan, om de schorren van de Schelde en de Durme, de binnendijk van de potpolder Tielrode-Broek en de Kerkstraat tot Jagersstraat eens grondig proper te maken.

Voor Milieuwerkgroep Ons Streven vzw is het een jaarlijkse traditie geworden om elk jaar in maart een natuurgebied in Tielrode een fikse schoonmaakbeurt te geven en het zwerfvuil op te ruimen. Al vele jaren kan de milieuwerkgroep rekenen op de logistieke en morele steun van het gemeentebestuur van Temse. Nog nooit kon de milieuwerkgroep echter zo hard rekenen op de medewerking van de weergoden als dit jaar.

De recordtemperaturen en de stralende zon maakten het werk voor de mensen van de milieuwerkgroep en de vrienden van Amma bijzonder aangenaam. Bovendien staken vele wandelaars en fietsers de actievoerders een hart onder de riem en dankten ze de deelnemers aan de opruimactie voor hun inzet. Met deze actie willen ze een halt toeroepen aan sluikstorters. Het feit dat het schitterende weer honderden wandelaars en fietsers naar Tielrode lokte, maakte dat zeer veel mensen getuigen waren van deze broodnodige schoonmaakactie.

Net als vorig jaar konden de vrijwilligers van de milieuwerkgroep Ons Streven dit jaar rekenen op de welkome hulp van de vrienden van Amma. Alle vrijwilligers werden na afloop van de actie door milieuwerkgroep Ons Streven getrakteerd op frisse dranken, koffie, thee en andere versnaperingen.

Wie zijn de vrienden van Amma?

Door haar buitengewone liefde en inzet heeft Mata Amritanandamayi, beter bekend als Amma, wat ‘moeder’ betekent, zich geliefd gemaakt bij miljoenen mensen over de hele wereld.  Amma deelt haar grenzeloze liefde met iedereen, ongeacht geloofsovertuiging, verleden of beweegreden. Ze ontvangt iedereen die naar haar toekomt met een warme omhelzing. Op deze een- voudige maar krachtige manier opent zij harten en heeft ze een positieve invloed op ontelbare mensen. De afgelopen 38 jaar heeft Amma meer dan 28 miljoen mensen uit alle delen van de wereld één voor één omarmd. Door de onvermoeibare toewijding waarmee ze zich voor anderen inzet, is er een uit- gebreid netwerk van charitatieve activiteiten rondom haar ontstaan. Mensen ontdekken de schoonheid en het gevoel van rust die ontstaan als je ande- ren onbaatzuchtig dient. Het netwerk van charitatieve activite ten rondom Amma heeft de vorm aangenomen van een NGO, de MAM.  Op initiatief van de MAM (Mata Amrita- nandamayi Math) ging op 27 september 2010 in India de Amala Bharatam Campagne (ABC) van start. Doel van deze actie is het proper maken van openbare plaatsen en nationale hoofd- wegen. Amma benadrukt de noodzaak om milieuvervuiling tegen te gaan.  Vrienden van Amma wil in België meewerken aan het oplossen van dit probleem.

2015 03 08Zwerfvuilactie52015 03 08Zwerfvuilactie14